Zomerbanden

Autobanden worden ook wel zomerbanden genoemd. Er wordt in de wereld van autobanden onderscheid gemaakt tussen zomer en winterbanden. Het belangrijkste verschil tussen zomerbanden en winterbanden is dat het rubber waar winterbanden van worden gemaakt zachter is dan dat van zomerbanden en dat het profiel op winterbanden dieper is. Om je een indruk te geven in de diepte van het profiel van winterbanden: in Nederland moet het profiel van autobanden minimaal 1,6 millimeter diep zijn, terwijl voor een degelijke winterband een profiel van minimaal 4 millimeter nodig is.

Autobanden

Er is ook nog een ander type autoband op de markt: de 4-seizoenen autoband. Er wordt beweerd dat deze all-season autoband het hele jaar door veilig is. Het is een soort mengelmoes van een winterband en een zomerband. Deze autoband kan echter niet vergeleken worden met een zomerband of een winterband.

De 4-seizoenen autoband is in veel opzichten beter dan een normale autoband. De banden bieden namelijk wat meer grip dan zomerbanden. Dit is vooral handig in het voorjaar en de herfst, wanneer het soms best glad kan zijn op de weg.

In vergelijking met winterbanden zijn de all-season autobanden echter minder solide. Het profiel van deze autobanden is minder diep en het rubber is minder zacht dan dat van autobanden die speciaal voor de winter bedoeld zijn.

Nieuwe autobanden

Zorg voor goede autobanden onder je auto. Het profiel van een normale autoband mag niet minder dan 1,6 millimeter zijn. Als je zelf niet weet hoe het is gesteld met je autobanden, kun je altijd langs een garage gaan. De medewerkers daar kunnen je haarfijn uitleggen of je toe bent aan nieuwe autobanden of dat je er nog even mee door kunt rijden. Meestal kunnen ze je ook vertellen wanneer je toe zult zijn aan nieuwe autobanden al is dat natuurlijk ook grotendeels afhankelijk van het aantal kilometers dat je rijdt.

Op Welkeautobanden.nl vind je alle informatie over autobanden zodat je zo veilig mogelijk de weg op kunt. Van winterbanden tot informatie over prijzen van autobanden.

Autobanden zijn een belangrijk onderdeel van de auto. Ze zijn de raakvlakken met de weg. Als je hierover nadenkt dan is dat niet eenszoveel. Daarom extra belangrijk om hele goede autobanden te hebben. Maar deze zijn niet goedkoop, zeker als je ook winterbanden wilt. Als je een nieuwe autofinanciering overweegt, neem dan eventueel extra financiële ruimte om te investeren in goede autobanden. Dit is veilig en bespaart vaak ook benzinekosten.

Terug naar Veiligheid
Autobandencollectief aanbieding