Kostenbesparend

Door de winterbanden te gebruiken, heb je meer grip op de weg. Denk eens aan bergbochtjes die nu makkelijker te nemen zijn of de remweg die door de winterbanden kleiner wordt. Mocht je 50 km/h rijden, dan is de remweg theoretisch gezien 30 meter. Mocht je nog zomerbanden hebben, dan wordt dit nog verlengt met 35 meter. Als laatste is de winterband beter voor het gebruik van brandstof. Er wordt minder brandstof gebruikt omdat je effectiever rijdt, met name door de extra grip. Met namen als je in de sneeuw rijdt en daarom kan het kostenbesparend zijn. 

Door gebruik te maken van winterbanden, zorg je dus voor meer grip en veiligheid binnen de winterse omstandigheden. De winterbanden voldoen van bepaalde specificaties, maar hoe komt het nou eigenlijk dat ze voldoen aan deze eigenschappen? Wat is nu het geheim achter de winterband? 

Het geheim

De winterband is voornamelijk beter door de rubbersamenstelling. De auto’s in Nederland rijden voornamelijk op zomerbanden, omdat ze daar ook standaard op geleverd worden. De zomerband heeft het nadeel dat bij kouder weer, het rubber hard wordt. Bij een winterband is dit niet het geval, maar blijft de band soepel en dit zorgt voor een betere wegligging. 

Als tweede punt wordt er ook gekeken naar de bandenprofiel. De bandenprofiel van winterbanden zijn veel meer geschikt bij nat weer en sneeuw. Een winterband heeft een profieldiepte van minimaal 4 mm, terwijl een winterband een profieldiepte heeft van 1,6mm. In de winterband zie je ook verschillende gleufjes zitten. Dit worden lamellen genoemd en hierdoor wordt regenwater eenvoudiger afgevoerd. Met sneeuw wordt er beter in de sneeuw gehapt en dat zorgt wederom voor meer grip. Dit zorgt er dus voor dat de remweg een stuk lager ligt. 

Conclusie van winterbanden

De auto blijft beter bestuurbaar met winterbanden bij een plotselinge remactie. Naast de extra veiligheid is het afwisselen van de banden beter voor het financieel plaatje. Het op tijd wisselen van autobanden zorgt voor brandstofbesparing en de banden slijten minder door de band te kiezen voor de juiste omstandigheden. In de zomer komt de zomerband aan bod en in de winter komt de winterband aan bod als de ideale band! 

 

Terug naar
Autobandencollectief aanbieding