Beginnende bestuurders; lees dit goed door!

1. Laat de opwinding niet van je winnen. Veel beginnende bestuurders vergeten de basics die wel degelijk van belang zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het vastmaken van de gordel of simpelweg de koplampen aan zetten. Probeer ook om niet plotseling van alles wat de rij-instructeur je geleerd heeft  afstand te doen en denk regelmatig terug aan zijn tips. Deel je de auto met andere? Vergeet dan niet net zoals bij de rij-lessen om iedere keer weer te checken of de spiegels goed staan en of je de juiste zit hoogte hebt.

2. Let aandachtig op de verkeersborden. Wanneer je bewust aandachtig hier op blijft letten, dan zal je dit voor de rest van je leven helpen te onthouden! In de praktijk lijkt het namelijk vaak voor te komen dat wanneer de stof niet herhaalt wordt, het vergeten wordt. En wanneer je de regels kent dan is dit natuurlijk ook een stuk veiliger voor jezelf en andere verkeer deelnemers! 

3. Je hebt net je rijbewijs gehaald en je wilt dit graag met al je naasten delen, dat begrijpen we, maar ga niet pronken! Het verkrijgen van je pas waar nog net geen 'vrijheid' op geschreven staat is natuurlijk super fijn alleen vergeet de gevaren niet die het met zich mee brengt. Blijf er bewust van dat je nog over weinig ervaring beschikt en rijdt ook op die manier. 

4.  Houd je aan de verkeersregels. Elke ontmoeting met een politieagent is een stressvol. Dit geldt met name als het voor de eerste keer gebeurt. Als je dit wilt vermijden en dat raden we je sterk aan, houd je dan altijd aan de verkeersregels! Vaak voorkomende boetes zijn bijvoorbeeld voor het onnodig claxoneren.

5.  Vermijd het rijden onder invloed. Hier ga ik niet te veel tijd aan besteden...

Dit waren de tips... Zoals je ziet zijn het geen wetenschappelijk onderbouwde tips, maar het het zijn meer tips in de vorm van het logisch na denken. Blijft dit dan dan ook altijd doen. Ook wanneer je jezelf al als ervaren rijder ziet.

Terug naar Informatie & Tips
Autobandencollectief aanbieding