De tips

Sommige gevaren of ongemakken worden veroorzaakt door een slechte voorbereiding. Een slim idee is om de koel- en sproeivloeistof aan te vullen met wat antivries. Het blauwe goedje zorgt ervoor dat niets bevriest. Om de autosloten te beschermen tegen de vrieskou kun je ze vullen met kruipolie. Daarmee gaan ze makkelijker open zodat je niet eindeloos hoeft te frunniken. Verder is het natuurlijk essentieel dat je veilig de winter ingaat. Laat de auto eerst altijd even controleren in de garage en zorg dat er startkabels in de auto aanwezig zijn. Better safe than sorry! Veilig rijden in winter

Als er sneeuw op je auto ligt moet je dat er even van afhalen. Als je onder het rijden namelijk opeens hard moet remmen, vliegt die hoop sneeuw zo voor je ruiten. Levensgevaarlijk dus! Mochten je ramen trouwens nog bevroren zijn, gooi er dan geen heet water overheen. Het temperatuurverschil kan je ruiten laten springen en als het hete water afkoelt bevriest het daarnaast ook nog. Dan ben je nog verder van huis. Een haardroger of antivriesspuit zijn veel effectievere manieren om je ruiten ijsvrij te maken.

Als je je goed hebt voorbereid, kun de auto worden gestart. Je hoeft je wagen niet voor te laten draaien voor je vertrekt. Eigenlijk heeft dit heel weinig effect en je belast er het milieu en je eigen portemonnee mee. Wanneer je merkt dat de auto te veel slipt (omdat je bijvoorbeeld geen winterbanden hebt) kun je het beste in de tweede versnelling wegrijden. Dit vermindert het slipgevaar. Ook moet je langzamer rijden op ondergesneeuwde wegen en daarnaast niet te hard remmen.

Wanneer je veilig bij de eindbestemming bent aangekomen en de auto hebt geparkeerd, is het verstandig om de handrem niet te gebruiken. Deze kan namelijk bevriezen. Je kunt beter de auto in de eerste versnelling zetten. En als laatste tip willen we je vooral aanraden om je lekker warm aan te kleden. Een zieke bestuurder is een slechte bestuurder.

Terug naar Winterbanden
Autobandencollectief aanbieding