Assortiment Vredestein

Dankzij het hoge investeringsniveau in de voorgaande jaren is het productie-apparaat in de Enschedese fabriek hypermodern. Het is perfect toegesneden op de complexe taak om in één fabriek een enorm breed bandenassortiment te produceren. Banden voor personenwagens (zomer, winter, all season, SUV en klassiek). Tour-, Trekking- en Cityfietsbanden, Racebanden, MTB-banden en ook banden voor ligfietsen, kinderfietsen, scooters en bromfietsen. Banden voor bestelwagens en banden voor tractoren en voor allerhande andere landbouwapplicaties. En natuurlijk ons unieke reservebandconcept.

Vredestein geschiedenis

Vredestein is synoniem met banden. Toch is Vredestein niet direct als bandenproducent begonnen. In 1909 begon Ir. Schiff senior in de schuren van Villa Vredestein te Loosduinen met de productie van rubberartikelen. In 1934 verhuisde de fietsbanden productie naar Doetinchem. Sindsdien ontwikkelde Vredestein zich tot allround bandenproducent. In 1972 nam de Amerikaanse bandengigant BF Goodrich Vredestein over. Amper 4 jaar later kocht de Nederlandse Staat Vredestein.Weer in Nederlandse handen maakte Vredestein een voorspoedige ontwikkeling door. Het ging zo goed met Vredestein, dat de onderneming in 1986 naar de beurs ging. Het aandeel viel goed bij de beleggers, en menig Nederlander kocht zijn of haar eigen stukje “Neerlands trots en traditie.”
 
In 1991 achtte de Nederlandse Staat Vredestein zo gezond dat de tijd rijp was op eigen benen te gaan staan en verkocht haar meerderheidsbelang. Als speler op de wereldwijde bandenmarkt is Vredestein voortdurend bezig haar concurrentiepositie te verstevigen. Met name door te investeren in mensen, nieuwe producten en grondstoffen. Sinds 1999 werkt Vredestein samen met het Italiaanse Giugiaro Design, deze samenwerking heeft tot nu toe geresulteerd in een aantal prachtige designbanden; Sportrac, Ultrac, Wintrac xtreme en Wintrac 4 xtreme voor het high-performance segment.

Terug naar Bandenmerken
Gerelateerde artikelen
Autobandencollectief aanbieding