Landen verplichte winterbanden

In Europa zijn er landen waar het hebben van winterbanden verplicht zijn. Dit zijn de volgende landen: Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Slovenië, Slowakije, Kroatië, Roemenië, Servië, Bosnië-Herzegovina, Finland, Zweden, Noorwegen, Letland, Estland, Litouwen en IJsland. Bij sommige landen is dit ook logisch omdat de wegen zonder winterbanden te gevaarlijk zijn. Denk aan sneeuwval en gladheid, zoals in het noorden van het land. 

Landen met gebieden verplichte winterbanden

De volgende landen hebben niet een verplichting gesteld voor het hele land, maar vaak op gebieden. Het wordt in deze landen vaak aangegeven met borden en als je naar dit land gaat, zou ik dit van te voren even opzoeken. De volgende landen hebben deze gedeeltelijke verplichting: Frankrijk, Italië, Zwitserland

Landen zonder verplichting winterbanden

Als laatst zijn er nog landen waar het over het algemeen niet verplicht is om winterbanden te nemen. De vraag die je dan kan stellen is of je het risico gaat nemen. Het kan namelijk gebeuren dat je wegglijdt of dergelijke, omdat je geen winterbanden hebt genomen. De keuze ligt volledig bij jezelf en zult er ook geen boete voor krijgen. Al wordt het zoals in Nederland wel soms aangeraden om winterbanden te nemen! Het zijn de volgende landen: Nederland, België, Engeland, Ierland, Spanje, Portugal, Griekenland, Hongarije, Polen, Oekraïne, Wit-Rusland, Bulgarije, Macedonië, Albanië en Montenegro.


 

Terug naar
Autobandencollectief aanbieding